Барометр Свобы слова за вересень 2008. www.imi.org.ua

Минулого місяця в Україні відзначали восьму річницю з дня зникнення журналіста Георгія Гонгадзе. З цього приводу прозвучало багато заяв, як з боку політиків, так і зі сторони громадськості. Проте основні питання у справі так і залишились закритими. Крім цього, у вересені було зафіксовано три напади та побиття журналістів. Загиблі та зниклі журналісти – 1

23 вересня, в Нових Санжарах (Полтавська область) невідомі ввірвалися в будинок журналіста, колишнього завідувача відділом листів і фотокореспондента місцевої районної газети Віктора Валяєва і його дружини та по-звірячому їх побили. Непритомних батьків знайшла їхня дочка.

24 вересня, в Новосанжарській районній лікарні Валяєв помер. Дружина журналіста померла ще по дорозі до лікарні.

Побиття, напади, залякування

10.09.2008 До квартири, в якій знаходилися головний редактор газети «Ірпінський вісник» Тимур Душко та його заступник, намагалися вломитися «молодчики», близько семи чоловік. «Молодчики» наполовину вибили двері й припинили напад після того, як пан Душко почав голосно розмовляти по телефону, викликаючи працівників міліції. Згодом працівники правоохоронці зафіксували факт нападу на житло в протоколі.

Тимур Душко на момент нападу перебував на лікарняному, але йому вже було відомо про призначення замість нього іншої особи виконуючим обов’язки головного редактора. Цьому передувало тривале листування головного редактора з міською владою м. Ірпеня щодо виявленої недостачі матеріальних цінностей, які були на балансі редакції, а також виплати журналістам заборгованої заробітної плати. Посаду головного редактора п. Душко обіймав з квітня цього року.

Наразі головний редактор покинув квартиру й готує звернення до правоохоронних органів.

Оставить комментарий